Gekmakend skateboardgekletter.

Skateboards maken bij het springen veel herrie en bezorgen de omwonenden van het Stadsplein zodoende veel overlast. Het gekletter en de harde klappen van de skateboards wordt namelijk weerkaatst en versterkt door de hoge wanden van de 'Amstelveense Echoput'. Dit geluid dringt via de ingebouwde balkons van de appartementen aan het Stadsplein tot diep in de woningen door en maakt daar normaal praten, muziek luisteren, lezen en tv kijken vrijwel onmogelijk.
     Bij alle toegangen tot het Stadsplein staan zogenaamde APV-borden met 'Stadsregels'. Daarop staat dat skaters rekening houden met iedereen. Als regel is dat ongeschikt: Ten eerste geldt voor iedereen dat men rekening moet houden met iedereen. Ten tweede maken skaters geen herrie maar skateboarders des te meer. Ten derde is deze 'Stadspleinregel' niet te handhaven want hij geformuleerd als een constatering of hoogstens als een verzoek of aanbeveling, maar niet als een verbod.*)
    Bewoners moeten dan ook bijna iedere dag in discussie met skateboardende jongens om hun uit te leggen dat zij de omwonenden overlast bezorgen en dat dat niet mag. Die vragen dan natuurlijk: "Waar staat dat je hier niet mag skateboarden?" Inderdaad, dat staat helaas nergens.
    Daarom moeten de bewoners iedere keer via 0900-8844 de meldkamer van de politie in Amsterdam bellen. Daar weten ze nauwelijks waar het Stadsplein ligt, laat staan dat zij de 'Stadsregels' kennen. Dat betekent iedere keer weer een discussie met de dienstdoende agent over de vraag os skateboarden wel of niet toegestaan is op het Stadsplein.
    Het is dus nog steeds wel toegestaan, maar zonder daarbij geluidsoverlast te veroorzaken. Dat lukt natuurlijk niet.
Skateboarders laten zich het best overtuigen met een foto van een agent die skateboarders bekeurt. (Boete 45 euro.)

*) De eerste 'Stadspleinregel' luidt dat (snor)scooters etc. verboden zijn op het Stadsplein. Logisch, want het is een wandelgebied dat als zodanig met de bekende blauwe borden is aangeduid. Het gemeentebestuur handhaaft dit scooterverbod echter niet. Dus zelfs als skateboarden volgens de 'Stadspleinregels' eindelijk verboden wordt, zal ook dat waarschijnlijk niet helpen omdat het óók niet wordt gehandhaafd.  

Klik op een afbeelding voor een grotere weergave.  Naar de Startpagina van 'Amstelveen Kan Beter'.