Fietspaden Scootervrij!

De verkeersborden voor 'verplichte' en 'onverplichte' fietspaden zijn onduidelijk. Veel mensen weten niet of scooters etc. mogen rijden op fietspaden met een rond blauw bord met daarop een witte fiets en/of op fietspaden met een langwerpig zwart bord met in witte letters het woord 'Fietspad'. Een feit is dat men op die laatstgenoemde 'echte fietspaden' toch vaak opzij moet voor (meestal te hard rijdende) scooters etc. en daarbij gedwongen is om hun misselijkmakende uitlaatgassen in te ademen.
     Scooters, bromfietsen en snorfietsen zijn eigenlijk overal hinderlijk, gevaarlijk, lawaaiig en luchtvervuilend. Dit geldt zeker op plaatsen waar zij om goede redenen verboden zijn, zoals 'echte fietspaden' (met zo'n langwerpig zwart bord met 'Fietspad') en in voetgangersgebieden. In verband met hun lichamelijke inspanning ademen voetgangers en fietsers ademen nog dieper in dan normaal. Daarom zijn die stinkende uitlaatgassen van motorvoertuigen (inclusief scooters etc.) voor hen extra ongezond.
     Snorscooters rijden op de echte fietspaden omdat Amstelveen geen cultuur van handhaving kent. Fietsers moeten daarom steeds uitwijken voor de (snor)scooteraars die altijd (veel) harder rijden en dit op een hinderlijke en intimiderende manier duidelijk maken. De fietsers worden voor hun inschikkelijkheid bedankt met een giftige walm van misselijkmakende uitlaatgassen.

Klik op een afbeelding voor een grotere weergave.          Naar Startpagina van 'Amstelveen Kan Beter'.